W tej chwili monitorujemy 322 wszystkich polskich serwerów. W sumie jest ich troszkę więcej, ale nasz spis nie obejmuje serwerów zablokowanych hasłem (monitorujemy tylko publiczne serwery).
Gram w COD:: wszystkie CODy Pomógł: 83 razy Posty: 3229 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 04 Cze, 2007 10:53
Mała aktualizacja
W tej chwili monitorujemy 577 polskich serwerów, niestety sporo z nich jest już nieaktywnych, a w nich 216 serwerów zabezpieczonych hasłem.
Aktualna lista znajduje się oczywiście na naszej stronie www.
Powstaje również oddzielny serwis pod nową domeną: http://serwery.callofduty.pl/
W tej chwili pod tym adresem możecie sami dodawać nowe serwery do spisu, a także sprawdzić czy wasz serwer istnieje już w naszej bazie.
Stronka ta jest wykorzystuje technologię AJAX i do sprawdzenia serwera strona nie musi być przeładowywana
Wysłany: Wto 05 Cze, 2007 14:50
[MODYFIKACJA] Nie tylko można dodawać serwery, ale także sprawdzać czy dane serwer jest już w naszej bazie,
[DODANE] Dziś pojawiła się lista serwerów COD1, CODUO i COD2,
[DODANE] Pod aktywnymi serwerami pojawia się lista serwerów które nie były włączone w ciągu ostatniej doby (24 godziny wstecz),
[MODYFIKACJA] system został zoptymalizowany i znacznie przyspieszyłem jego działanie,
[MODYFIKACJA] wyświetlane są również serwery niepubliczne (zabezpieczone hasłem),
[AKTUALIZACJA] dodałem 39 nowych serwerów, jest teraz 616
[ Dodano: Sro 06 Cze, 2007 09:13 ]
[MODYFIKACJA] Adresy IP serwerów scrackowanych zostały zamaskowane
[MODYFIKACJA] Liczba graczy na pełnych serwerach w kolorze czerwonym
Wysłany: Czw 07 Cze, 2007 17:34
Otrzymałem informację, że nie wszystko wyśiwetlało się tak jak powinno w spisie polskich serwerów http://serwery.callofduty.pl/ po IE... błąd już został częsciowo naprawiony, jednak proszę innych o przetestowanie strony na różnych przeglądarkach pod różnymi wersjami... Firefox, Internet Explorer, Opera... i zamieszczenie screenów z tej strony.
Dzięki za pomoc w tworzeniu spisu polskich serwerów
[ Dodano: Czw 07 Cze, 2007 17:38 ]
chodzi mi o screeny strony z tabelką, np. http://serwery.callofduty.pl/serwery-cod2.html oraz z aktualnym podglądem serwera (po kliknięciu na adres IP serwera).
Wysłany: Pon 11 Cze, 2007 15:35
[DODANE] pod lista serwerów zamieszczona jest suma aktualnych graczy.
[MODYFIKACJA] Zmieniona kolejność serwerów na liście - powinno teraz być czytelniej.
[DODANE] promowane serwery wyróżnione gwiazdką
[ Dodano: Wto 12 Cze, 2007 10:11 ]
[MODYFIKACJA] od teraz lista jest aktualizowana co 10 minut.
Wysłany: Sro 05 Wrz, 2007 22:25
Jeszcze jedna informacja dla właścicieli serwerów. Jeśli chcecie bardziej rozreklamować wasz serwer to wyślijcie mi na admin[malpka]callofduty.pl (lub przez PW na forum) krótki opis waszego serwera, jakie mapy, tryby gry, jakie mody macie na serwerze, itp.. oraz kto zarządza serwerem i do jakiego klanu należy i kontakt do admina serwera oraz adres www strony. Oczywiście opiszcie co chcecie, a za niedługo nadesłane opisy będą zamieszczane na stronie spisu serwerów. Administratorów serwerów proszę o kontakt, bo będą informowani o zmianach w spisie oraz będą mogli nadsyłać informacje o zmianach na swoich serwerach, które będą publikowane na serwery.callofduty.pl
Wysłany: Sro 19 Wrz, 2007 00:13
od dziś w spisie dodałem nową kolumnę - kraj w jakim zlokalizowany jest serwer.
Teraz będziecie wiedzieć gdzie fizycznie znajduje się dany serwer, bo czasami "polskie" serwery zlokalizowane są np. w Niemczech albo Wielkiej Brytanii.
Wysłany: Sro 19 Wrz, 2007 16:39
oczywiście każdy jak chce może mi przysłać współrzędne geograficzne (dł. i szer. geograficzna) serwera. BO ja i tak wprowadzam te współrzędne, ale jedna dla całego miasta.
[ Dodano: Sro 07 Lis, 2007 12:56 ]
Od dziś w spisie pojawiła sie rubryka ze spisem serwerów COD4. W tej chwili niestety nie ma jeszcze polskich serwerów więc jak na razie publikujemy tam serwery zagraniczne.
Jak tylko pokażą się polskie serwery - na pewno się tam znajdą
Oczywiście spis serwerów COD4 pojawił sie również na www.callofduty.pl
Wysłany: Czw 29 Lis, 2007 01:12
Od dzisiaj można dodawać do spisu tylko serwery znajdujące się w Polsce (automat nie pozwoli wam na dodanie serwera zagranicznego).
Jeśli jednak chcecie dodać swój serwer znajdujący się na zagranicznych łączach, ale przeznaczony głównie dla graczy z Polski to proszę o kontakt przez PW.
Od dziś w spisie możecie znaleźć również miasto w jakim zlokalizowany jest serwer - oczywiście im bliżej do was tym niższe pingi
A już niedługo mapka Polski z zaznaczonymi serwerami
Wysłany: Sob 29 Gru, 2007 20:26
Od wczoraj w spisie pojawiła się zakładka "Lokalizacja serwerów". A właściwie jest tam już od kilku tygodni, ale wczoraj pojawiły się na niej nowe rzeczy.
Teraz możecie zobaczyć mapki Polski z naniesionymi na niej lokalizacjami polskich serwerów COD. Prace nad lokalizacją cały czas trwają, więc już niedlugo pojawi się lista serwerów w każdym punkcie. Będziecie też mogli wyświetlić serwery z danego miasta.