Gram w COD:: wszystkie CODy
Xfire: nightyman16
Klan:: UNITED FORCE
STEAM: royside25 Pomógł: 2 razy Posty: 601 Skąd: Olsztyn
Wysłany: Sro 24 Cze, 2009 16:12 Zombie tragedia
Co prawda CoD'a mam już od 5 miechów ale dalej nie mogę jednej rzeczy zrobić
Chodzi o serwer Single Player do Co-Op
Zakładam na internet ale nikt się nie łączy ( co jest rzadko spotykane na SP ) myślę że problem stanowi IP, ale zakładam serwer w grze Jedi Academy serwer jest w pełni widoczny i zawsze zapchany.
Tak więc co jest nie tak? podrasowałem serwer ale nikt się nie łączy.
Liczę na szybko pomoc i z góry dziękuje
Gram w COD:: COD4
Xfire: eqajang
Klan:: nOxae Team Pomógł: 10 razy Posty: 814 Skąd: Grodzisk Wielkopolski
Wysłany: Sro 24 Cze, 2009 21:49
1-Sprawdź czy nie masz założonego hasła
2-Sprawdź czy blokada firewall nie blokuje Ci Cod-a
3-Sprawdź czy masz wpisaną nazwę serwera w opcjach
4-Sprawdź czy jesteś on-line
_________________ Najbliższa Ci ideologia to: Liberalizm
Staram się pisać poprawnie. Ty też spróbuj
Zapory i inne firewalle niemają tutaj nic do rzeczy...
Jeśli masz router czy livebox'a to trzeba w nim ustawić DMZ na twój komputer aby nie blokował żadnych portów. Wystarczy znaleść tą funkcję w routerze i wpisać w niej twój wewnętrzy IP z komputera (zazwyczaj 192.168.0.XXX)
U mnie jeśli DMZ jest wyłączone i postawię serwer to nikt się nie dołączy bo poprostu serwera nie zobaczy, a jeśli włączę DMZ to w chwili jest pełno graczy.
Jeśli niechcesz ustawiać DMZ to przekieruj same porty ręcznie: 80,443,3074,3075,3478,3479,5223
Instrukcję wraz ze screenami znajdziesz tu: http://portforward.com/
Ostatnio zmieniony przez edzio666 Pią 26 Cze, 2009 16:26, w całości zmieniany 2 razy
Gram w COD:: wszystkie CODy
Xfire: nightyman16
Klan:: UNITED FORCE
STEAM: royside25 Pomógł: 2 razy Posty: 601 Skąd: Olsztyn
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 16:26
Nie użyłem strony podanej przez Edzia , weszłem w ustawienia routera i pokombinowałem z DMZ i działało (Router stoi u rodziców dlatego trzeba było przekierować porty na mój PieC.
Regulamin -> 3.2 Jeżeli post jest sprzeczny z powyższym regulaminem zostanie usunięty lub zamknięty. W skrajnym przypadku użytkownik otrzyma ostrzeżenie.
CHCESZ HOSTOWAĆ - SPRAWDŹ NAJPIERW SWOJE ŁĄCZE (UPLOAD)